За връзка с нас: 0899 837 196 и 0895 453 707 | Email: info@waterway.bg

Адаптирано плуване

Адаптирано плуване

Адаптираното плуване се провежда в 25 м. или 50 м. басейн..

Заниманията се водят от кинезитерапевт,треньор по плуване и треньор по адаптирана физическа активност и спорт.

Заниманията са индивидуални и групови според двигателната подготовка и умения на всяко дете.

Индивидуалните занимания целят да подготвят технически и физически детето за влизане в групови тренировки с други деца. Детето се запознава с параметрите на басейна, обучава се в правилен контрол на дишане и реакция във водна среда, концентрация, ориентация и изучаване на отделни плувни стилове и технически специфики в зависимост от неговите възможности.

В груповите занимания се включват деца, можещи да плуват,където се цели подобряване на плувните техники, увеличаване на физическата издръжливост и скорост,изграждане на психическа устойчивост и състезателен дух.

Адаптираното плуване е продължение на водната рехабилитация с цел детето да се развива максимално в двигателен и ментален аспект,да се изгради като самостоятелна и отговорна личност.Да бъде положителен пример за личност, която може и знае как да се справя с трудностите в живота.

В часовете по адаптирано плуване нашият екип  обучава и тренира децата пълноценно и ефективно с висока плътност на тренировките,създавайки спортен хъс и мотивация за постигане на желаните от тях цели.